Acasa Judetul
Constanta
Anunturi Agenda CJC Institutii
subordonate
Servicii
electronice
Audiente
presedinte
Monitorul
Oficial Local
Legaturi
utile
Contact

Consiliul Judetean
   Alesi locali
      Conducere CJC
      Consilieri judeteni
      Comisii specialitate
      Declaratii avere consilieri
   Hotarari Consiliu Judetean
   Proiecte de hotarari
   Legislatie
Aparat de specialitate CJ
   Secretar General al judetului
   Administrator public
   Organizare
   Declaratii avere
Urbanism
   Autorizatii construire
   Certificate de urbanism
Transport judetean
Gaze naturale
Turism
Pavilion Expozitional Constanta
Centrul "Jean Constantin"
Exproprieri DJ226C
Proiecte finantari europene
   - in implementare
   - finalizate
   - alte institutii
Dezvoltare Durabila
Gestionarea deseurilor
Finantari din buget propriu
Informatii de interes public
   Legea 544/2001
   Petitii
   Documente de interes public
   Rapoarte transparenta decizionala
   Rapoarte anuale
   Formulare
   Politica GDPR
Informatii media
Anunturi
   - concursuri
   - achizitii publice
   - licitatii publice
   - consultare publica
   - dezbatere publica
   - parteneriate proiecte
   - acte administrative fiscale
   - PJGD 2020-2025
   - PMCA
   - acorduri de mediu
   - protectia animalelor
Judetul Constanta

     Ultimele actualizari



 

25 ianuarie 2021 - Prima intalnire oficiala a conducerii CJC cu reprezentantii ONG-urilor

Astazi, 25 ianuarie 2021, Mihai LUPU, Presedintele Consiliului Judetean Constanta impreuna cu vicepresedintele Stelian GIMA, au avut o prima intalnire informala, de lucru, cu reprezentantii a peste 70 de Organizatii Non Guvernamentale care isi desfasoara activitatea in judetul Constanta.

Scopul intalnirii a fost acela de a ii cunoaste pe reprezentantii societatii civile cat si de familiarizare cu obiectul de activitate al fiecarui ONG participant.

Discutiile s-au concentrat pe prezentarea si dezbaterea Regulamentului de Infiintare, Organizare si Functionare a Consiliului Consultativ al Societatii Civile, constituit la nivelul Consiliului Judetean Constanta. Mentionam ca acest regulament urmeaza a fi suspus dezbaterii publice si va putea fi consultat pe site-ul institutiei.

"Asa cum am promis am continuat seria intalnirilor demarate de la preluarea mandatului, cu reprezentantii Organizatiilor Non Guvernamentale. Societatea civila are un rol extrem de important in dezvoltarea cat mai durabila a comunitatii. Am solicitat aceasta intalnire cu dumneavoastra, pentru ca vocea dumneavoastra a fost ignorata timp de 20 de ani. Imi doresc ca experienta dumneavoastra sa fie valorificata in cadrul acestui Consiliu Consultativ si impreuna sa putem realiza proiectele pe care ni le dorim cu totii. Vreau ca aceasta prima intalnire sa nu fie un act formal, ci inceputul unei colaborari pe termen lung intre societatea civila si Consiliul Judetean Constanta. Ne dorim crearea unui cadru institutional pe deplin functional, in vederea dezvoltarii unui dialog constructiv pentru atragerea unui numar cat mai mare de proiecte cu finantare nerambursabila la nivelul judetului Constanta. Va multumesc ca ati dat curs invitatiei noastre pentru ca ma bazez pe sprijinul pe care ni-l veti acorda in concretizarea tuturor initiativelor de dezvoltare durabila a judetului nostru" - a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Mihai LUPU.

Reprezentantii ONG-urilor si-au prezentat in mare activitatea si rolul pe care il au in societatea civila si, in acelasi timp, si-au aratat deschiderea si dorinta de a colabora cu institutia noastra, in vederea elaborarii si implementarii unor programe care sa conduca la atragerea de finantari in judetul Constanta.

Consiliul Consultativ al Societatii Civile, constituit la nivelul Consiliului Judetean Constanta va pune accent pe monitorizarea aplicarii politicilor publice din urmatoarele sectoare: economic, protectia mediului, tineret, educatie, cultura, culte, sanatate, sport, protectia copilului, turism, precum si alte domenii de interes public. Domeniile enuntate mai sus pot fi adaptate in urma dezbaterilor publice ce vor avea loc.

Noua entitate va fi structurata pe comisii de lucru in functie de domeniul de activitate al fiecarui ONG si va avea un aparat de specialitate care sa asigure organizarea si buna desfasurare a activitatii acesteia.

"In scurta perioada de la preluarea acestui mandat, am reusit sa interactionez cu trei asociatii care au implementat cu succes cateva proiecte benefice locuitorilor judetului. Rolul nostru ca si autoritate publica este cel de a va fi alaturi in scopul implementarii a cat mai multor proiecte, indiferent de domeniul de activitate al dumneavoastra. Consider ca aceasta intalnire si-a atins scopul, pentru ca am reusit sa capacitam un numar considerabil de ONG-uri, si sa le aratam ca suntem deschisi la o colaborare cat mai fructuoasa, pe termen lung. In perioada imediat urmatoare vom demara o serie de intalniri, pe fiecare sector in parte si ne vom focusa atentia pe domeniile prioritare. Multumesc tuturor pentru munca si eforturile pe care le depuneti in crearea unui viitor mai bun!" - declara Stelian GIMA, Vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta.

Inscrierea in consiliul consultativ se va putea face prin cerere de adeziune, cu indeplinirea urmatoarelor conditii: Organizatiile Non Guvernamentale trebuie sa aiba personalitate juridica si sa functioneze de cel putin 2 ani, sa isi desfasoare activitatea pe raza judetului Constanta, cu filiala declarata in judetul Constanta, intr-un domeniu de interes public. Totodata, ONG-urile trebuie sa nu inregistreze datorii la bugetul de stat si sa prezinte un raport detaliat al activitatii pe o perioada de minim 2 ani.

Evenimentul s-a desfasurat la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", cu respectarea tuturor normelor de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2, sala fiind ocupata in proportie de doar 10 % din capacitate.

Lista ONG-urilor prezente la eveniment


Harta site
Consiliul Judetean Constanta
Adresa: Bulevardul Tomis, nr. 51, cod postal 900725
Telefon serviciul de permanenta: +40 241 488.404
e-mail: consjud@cjc.ro
program de lucru: luni-joi 8:00-16:30, vineri 08:00-14:00
Compartiment Comunicare-Protocol
Persoana: Chirca Ovidiu - inspector
Telefon: +40 241 488.435
e-mail: bpresa@cjc.ro

Informatii publice - Legea 544/2001
Persoana: Enescu Florina
Telefon: +40 241 488.404
e-mail: lege544@cjc.ro