Acasa       Anunturi       Evenimente       Institutii subordonate       Servicii electronice       Media       Legaturi utile       Monitorul oficial       Contact   

Consiliul Judetean
   Alesi locali
      Conducere CJC
      Consilieri judeteni
      Comisii specialitate
      Declaratii avere consilieri
   Hotarari Consiliu Judetean
   Proiecte hotarari
   Legislatie
Realizari 2016-2019
Aparat de specialitate CJ
   Secretar General al judetului
   Administrator public
   Organizare
   Declaratii avere
Urbanism
Transport judetean
Turism
Centrul Tomis
Centrul "Jean Constantin"
Exproprieri DJ226C
Proiecte finantari europene
   - in implementare 2014-2020
   - finalizate
   - alte institutii
Gestionarea deseurilor
Finantari din buget propriu
   Legea 350/2005-sport, cultura
   Burse elevi
   Rechizite
Informatii de interes public
   Legea 544/2001
   Petitii
   Documente de interes public
   Rapoarte anuale
   Formulare
   SCIM
   Strategie turism 2019-2028
Comunicate presa/informari
Anunturi
   - concursuri
   - achizitii publice
   - licitatii publice
   - consultare publica
   - dezbatere publica
   - transport judetean
   - acte administrative fiscale
   - SMID
   - acorduri de mediu
Judetul Constanta

     Ultimele actualizari 

15 mai 2018 - Intalnire cu delegatia Municipalitatii Shanghai

Marti, 15 mai 2018, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a primit vizita unei delegatii compusa din inalti oficiali ai Municipalitatii Shanghai. Delegatia chineza a fost condusa de Li Chunping - Director al Diviziei Afacerilor Europene si Africane, iar scopul intalnirii a fost legat de dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, imbunatirea relatiilor comerciale si a oportunitatilor de cooperare economica dintre cele doua regiuni.

”Imi doresc ca odata cu aceasta vizita sa identificam o serie de proiecte concrete, si, in urmatoarea perioada sa demaram discutii punctuale referitoare la o investitie chineza de amploare aici, in judetul Constanta.

Pentru a veni in sprijinul investitorilor cu proiecte majore in judetul nostru, suntem deschisi la dialog privind acordarea unor facilitati. Si aici luam in calcul variante legate de o taxare preferentiala sau o eventuala scutire de anumite taxe locale.

In plus, oferim tot suportul nostru prin institutiile subordonate sau societatile unde Consiliul Judetean Constanta detine capitalul majoritar, astfel incat atractivitatea regiunii din punct de vedere economic sa creasca

Presedintele Consiliul Judetean Constanta,

Marius Horia TUTUIANU

La intalnire, din partea administratiei locale au participat prefectul judetului - Ioan Albu, primarul municipiului Constanta - Decebal Fagadau si administratorul public al judetului - Mirela Matichescu. De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatii centrale, respectiv ministrul turismului, Bogdan Trif si secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Alexandru Valentin Tachian.

”China are un potential turistic enorm. Este tara care, in ultimii ani, a furnizat constant peste 100 de milioane de turisti la nivel international.

In anul 2017, Romania a inregistrat o crestere de 22% privind numarul de turisti chinezi. Ne bucura faptul ca suntem pe o linie ascendenta, dar e momentul ca Romania sa devina o destinatie turistica majora pentru China.

Am reusit, pe de alta parte, sa reducem timpul de acordare a vizelor, oferind un sprijin pentru toti cei care vor sa ne viziteze”

Ministrul Turismului,

Bogdan TRIF

O alta tema abordata in cadrul discutiilor a vizat dezvoltarea schimburilor agricole, China fiind un importator masiv de produse alimentare. In acelasi timp, oficialii chinezi si-au reconfirmat interesul pentru a investi in regiunea noastra.

”Am remarcat foarte multe santiere, fapt ce demonstraza ca este o regiune in curs de dezvoltare. Pentru noi, judetul Constanta este extrem de atractiv din punct de vedere al investitiilor. Ne dorim sa concretizam parteneriate de lunga durata si sa existe o cooperare reala intre regiunile din China si judetul dumneavoastra. Ne dorim sa creem un mediu investitional corect, sa avem o dezvoltare comuna si, fireste, beneficii comune”

Director al Diviziei Afacerilor Europene si Africane a Municipalitatii Shanghai,

Li CHUNPING

 


Harta site
Consiliul Judetean Constanta
Adresa: Bulevardul Tomis, nr. 51, cod postal 900725
Telefon serviciul de permanenta: +40 241 488.404
e-mail: consjud@cjc.ro
program de lucru: luni-joi 8:00-16:30, vineri 08:00-14:00
Compartiment Comunicare-Protocol
Persoana: Chirca Ovidiu - inspector
Telefon: +40 241 488.435
e-mail: bpresa@cjc.ro

Informatii publice - Legea 544/2001
Persoana: Enescu Florina
Telefon: +40 241 488.404
e-mail: lege544@cjc.ro