Acasa Judetul
Constanta
Anunturi Agenda CJC Institutii
subordonate
Servicii
electronice
Audiente
presedinte
Monitorul
Oficial Local
Legaturi
utile
Contact

Consiliul Judetean
   Alesi locali
      Conducere CJC
      Consilieri judeteni
      Comisii specialitate
      Declaratii avere consilieri
   Hotarari Consiliu Judetean
   Proiecte de hotarari
   Legislatie
Aparat de specialitate CJ
   Secretar General al judetului
   Administrator public
   Organizare
   Declaratii avere
Urbanism
   Autorizatii construire
   Certificate de urbanism
Transport judetean
Gaze naturale
Turism
Pavilion Expozitional Constanta
Centrul "Jean Constantin"
Exproprieri DJ226C
Proiecte finantari europene
   - in implementare
   - finalizate
   - alte institutii
Dezvoltare Durabila
Gestionarea deseurilor
Finantari din buget propriu
Informatii de interes public
   Legea 544/2001
   Petitii
   Documente de interes public
   Rapoarte transparenta decizionala
   Rapoarte anuale
   Formulare
   Politica GDPR
Informatii media
Anunturi
   - concursuri
   - achizitii publice
   - licitatii publice
   - consultare publica
   - dezbatere publica
   - parteneriate proiecte
   - acte administrative fiscale
   - PJGD 2020-2025
   - PMCA
   - acorduri de mediu
   - protectia animalelor
Judetul Constanta

     Ultimele actualizari



 

14 ianuarie 2021 - Astazi s-au facut primii pasi in construirea drumului "Dobrogea Expres"!

Presedintele Consiliului Judetean Constanta Mihai LUPU si Administratorul Public Gabriel MONEA, au participat astazi, impreuna cu Subprefectul judetului Constanta, Ali SENOL alaturi de reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si cei ai proiectantului Asocierea Search Corporation SRL - Elgis Romania SA, la prima sesiune de lucru privind construirea drumului expres Constanta - Tulcea.

In momentul de fata, traficul rutier intre Constanta si Tulcea, se realizeaza pe drumul national DN22(E87), iar timpul minim de parcurs este de 1 ora si 45 de minute. Proiectul de construire a drumului expres, cu denumirea generica “Dobrogea Expres” este prins in Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si va avea indicativul DX8.

De asemenea, drumul este prevazut si in cadrul Master Planului General de Transport al Romaniei si va face legatura intre Constanta - Babadag - Tulcea - Isaccea - Macin - Braila.

”Scopul nostru este de a ne intalni si de a dezbate orice proiect de dezvoltare al acestui judet si implicit al regiunii in care locuim. Sa poti dezvolta un judet, pe langa necesitatile curente de trai, avem nevoie de drumuri care sa ne permita o dezvoltare economica considerabila, dar si de o mobilitate cat mai facila a fortei de munca. Construirea unui drum expres Constanta - Tulcea reprezinta o necesitate stringenta a regiunii noastre. Impreuna cu toti factorii implicati in demararea, implementarea si construirea drumului Dobrogea Expres, ne-am intalnit astazi pentru a vizualiza cele patru variante de traseu si de a dezbate pe marginea acestora a declarat Mihai LUPU, Presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Din cele patru variante de traseu expuse, in acest moment, niciuna nu strabate sau intersecteaza situri arheologice, iar dintre acestea doar una nu se suprapune cu zone protejate sau care fac parte din Situl Natura 2000. Astfel, cele patru alternative de traseu au o lungime maxima de 158 km si minima de 106 km (din care 32 km din DN22 existent va fi redimensionat).

Proiectul are ca scop principal reducerea timpului de calatorie si implicit a conditiilor de siguranta a traficului rutier, iar valoarea initiala estimata a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

”Prin construirea acestui drum expres cel mai mult va avea de castigat sectorul turistic al celor doua judete, Constanta si Tulcea.

Totodata, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra cresterii economice din regiune, precum si a numarului agentilor economici.

Un factor care a impiedicat, pana in prezent, mobilitatea urbana, asa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii si turistii o achita pentru a intra sau iesi din judetele Constanta si Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Aceasta taxa are un impact negativ si asupra transportatorilor comerciali si consider ca ar trebui eliminata cat de curand posibil.

Intalnirea de astazi, a fost o prima dezbatere dintr-o serie de sesiuni de lucru, ce se vor concretiza prin construirea Drumului Dobrogea Expres, atat de necesar locuitorilor Dobrogei a mai precizat Mihai LUPU, Presedintele Consiliului Judetean Constanta.

 


Harta site
Consiliul Judetean Constanta
Adresa: Bulevardul Tomis, nr. 51, cod postal 900725
Telefon serviciul de permanenta: +40 241 488.404
e-mail: consjud@cjc.ro
program de lucru: luni-joi 8:00-16:30, vineri 08:00-14:00
Compartiment Comunicare-Protocol
Persoana: Chirca Ovidiu - inspector
Telefon: +40 241 488.435
e-mail: bpresa@cjc.ro

Informatii publice - Legea 544/2001
Persoana: Enescu Florina
Telefon: +40 241 488.404
e-mail: lege544@cjc.ro