CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA

H O T A R A R E A  nr.2

privind infiintarea Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata

Consiliul Judetean Constanta intrunit in sedinta din data de 21 ianuarie 2004.

Avand in vedere :

-          Expunerea de motive a grupului de consilieri PSD;

-          Raportul Directiei Administratie Publica Locala;

-          Avizul Comisiei de studii, prognoza economico-sociala, buget-finante si administrarea domeniului public si privat;

-          Avizul Comisiei pentru Administratie Publica, juridica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor cetatenesti;

Vazand:

-          Legea nr.31/1990, republicata, privind societatile comerciale, art.2, art.11 si art.13;

-          Prevederile art.4, alin.(2) din OUG nr.69/1994, republicata privind unele masuri pentru reorganizarea regiilor autonome de interes local;

-          Prevederile Hot.nr.50/2001 a Consiliului Judetean;

-          Prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia;

-          Prevederile art.60 din Legea nr.106/1996 privind protectia civila;

-          Prevederile art.19 din OUG nr.85/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, aprobata prin Legea nr.234/2002;

In temeiul dispozitiilor art.104, lit.f), g), h) si t) si ale art.109 din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale;

H O T A R A S T E :

Art.1 Se aproba infiintarea Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, persoana juridica, cu asociat unic Judetul Constanta.

Art.2 – (1) Se aproba incetarea activitatii si desfiintarea Serviciului de gospodarie comunala si prestari servicii destinate protectiei populatiei, infiintata prin Hotararea Consiliului Judetean nr.50/2001.

            (2) Incetarea activitatii si desfiintarea Serviciului de gospodarie comunala si prestari servicii destinate protectiei populatiei intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data inregistrarii S.C. Domeniul Public si Privat Judetean S.R.L. la Registrul Comertului.

Art.3 – (1) Intreaga activitate, activuls si pasivul, drepturile si obligatiile Serviciului de gospodarie comunala si prestari servicii destinate protectiei populatiei se vor prelua de catre Societatea Comerciala „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata.

            (2) Se imputerniceste Directorul societatii sa preia si sa semneze in numele societatii documentele care rezulta din aplicarea alin.(1).

Art.4 – Sediul Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata este in municipiul Constanta, Aleea Magnoliei nr.2, Bl.L4, judetul Constanta.

Art.5 – Finantarea cheltuielilor Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata se face din venituri proprii si din alocatii de la bugetul Consiliului Judetean Constanta.

Art.6 – Bugetul de venituri si cheltuieli al Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata se aproba de catre Consiliului Judetean Constanta, la propunerea Adunarii generale a asociatilor.

Art.7 – Se aproba Statutul Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, conform anexei nr.1, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.8 – Se aproba organigrama, numarul de personal si statul de functii al Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, conform anexelor nr.2 si 3, care fac parte integranta din prezenta hotarare

Art.9 – Se revoca si isi inceteaza aplicabilitatea de la data predarii-primirii bunurilor imobile ce urmeaza a fi preluate in administrarea Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, toate hotararile adoptate de Consiliul Judetean Constanta prin care au fost transmise in administrare bunuri imobile (cladiri si/sau terenuri) oricaror institutii subordonate Consiliului Judetean Constanta sau altor institutii.

Art.10 – (1) Se aproba darea in administrarea Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata a bunurilor imobiliare apartinand domeniului privat al Judetului Constanta si dreptul de folosinta asupra bunurilor imobiliare apartinand domeniului public al judetului Constanta, din administrarea Consiliului Judetean Constanta, a institutiilor publice si a serviciilor publice de interes judetean, nominalizate in anexa nr.4, ce face parte integranta din prezenta hotarare.

            (2) Dreptul de administrare, respectiv dreptul de folosinta se nasc in mod efectiv de la data predarii-primirii imobilelor.

Art.11 – Competenta si responsabilitatea Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata privind administrarea si folosinta bunurilor prevayute la art.10 incepe de la data predarii-primirii acestora prin protocol.

Art.12 – Protocolul de predare-primire in administrare si/sau folosinta a bunurilor imobile din domeniul public si privat al judetului se va incheia intre Consiliul Judetean Constanta si Societatea Comerciala „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, numai dupa inventarierea bunurilor imobile si insusirea inventarului de catre Consiliul Judetean Constanta.

Art.13 – (1) Inventarierea bunurilor imobile se face de catre o comisie constituita la nivelul Consiliului Judetean Constanta care va avea in componenta si reprezentanti ai Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata.

            (2) Comisia va inventaria bunurile imobile, cu asistenta obligatorie a cel putin unui reprezentant al institutiei detinatoare, desemnat de conducatorul acesteia.

            (3) Reprezentantul institutiei detinatoare este obligat sa semneze procesul-verbal de inventariere a bunurilor imobile detinute de institutia in cauza.

Art.14 – (1) Se aproba durata de inventariere a bunurilor imobile ce fac obiectul prezentei hotarari si se stabileste la 30 zile de la data constituirii comisiei de inventariere.

            (2) Constituirea comisiei de inventariere se va face prin Dispozitia Presedintelui Consiliului Judetean Constanta in termen de 3 zile de la data comunicarii reprezentantilor Societatii Comerciale „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, ca membrii ai comisiei.

            (3) Durata de inventariere poate fi prelungita cu cel mult 15 zile calendaristice, prin Hotararea Comisiei de inventariere.

Art.15 – Consiliul Judetean Constanta, institutiile publice de interes judetean si Societatea Comerciala „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata, pentru bunurile imobile in privinta carora se stinge, respectiv se naste dreptul de administrare si folosinta, vor proceda la efectuarea operatiunilor contabile corespunzatoare.

Art.16 – (1) Societatea Comerciala „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata are obligatia de a asigura spatiile necesare functionarii in conditii normale a activitatii institutiilor publice si serviciilor publice de interes judetean.

            (2) Bunurile imobile se vor transmite in folosinta acestora, in mod gratuit, prin protocol de predare-primire.

            (3) Spatiile excedentare vor putea fi folosite de Societatea Comerciala „Domeniul Public si Privat Judetean” – Societate cu Raspundere Limitata in vederea indeplinirii obiectului de activitate.

Art.17Directia Administratie Publica Locala va transmite prezenta hotarare institutiilor si serviciilor publice de interes judetean precum si altor institutii care detin in folosinta sau administrare bunuri imobile apartinand domeniului public si privat al judetului, cat si persoanelor fizice si juridice interesate, in vederea aducerii la indeplinire.

Constanta 21 ianuarie 2004

PRESEDINTE,

Stelian Dutu

Contrasemneaza

SECRETAR GENERAL,

Mariana Belu

Consilieri judeteni:

Gheorghe Niculae, Candidatu Gabriel, Marin Laurentiu Marius