CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA

H O T A R A R E A  nr. 48

privind aprobarea infiintarii Directiei Judetene pentru Protectie Sociala, in subordinea Consiliului Judetean Constanta

 

Consiliul Judetean Constanta intrunit in sedinta din data de 19 martie 2003,

Avand in vedere:

·         Expunerea de motive a Presedintelui Consiliului Judetean Constanta;

·         Raportul Directiei Administratie Publica Locala;

·         Raportul Directiei buget-finante si coordonarea institutiilor de cultura de interes judetean;

·         Avizul Comisiei de studii, prognoze conomico-sociale, buget-finante si administrarea domeniului public si privat al judetului, Avizul Comisiei pentru administratie publica, juridica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor cetatenilor;

Avand in vedere prevederile art.32(1), art.40(1) si art.41 din Legea nr.705/2001 privind sistemul national de asistenta sociala, ale art.2 si art.3 din H.G.nr.90/2003 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a serviciului public de asistenta sociala, art.1 din Regulamentul cadru de organizare si functionare a serviciului public pentru asistenta sociala, precum si ale art.2, art.14(1) si (2) din O.G. nr.14/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap;

In temeiul art.104, lit.”h” ai art.109 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, ale art.32(1) si art.40(1)

H O T A R A S T E :

Art.1 – Se infiinteaza, incepand cu data de 1 aprilie 2003, Directia Judeteana pentru Protectie Sociala, serviciu public de asistenta sociala de interes judetean in subordinea Consiliului Judetean Constanta.

Art.2 – Incepand cu data infiintarii Directiei Judetene pentru Protectie Sociala se preiau atributiile Inspectoratului de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Constanta, privind acordarea si plata de la bugetul de stat a drepturilor cuvenite potrivit legii persoanelor cu handicap.

Art.3 – Se preia, pe baza de protocol de predare-primire incheiat intre Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Constanta si Consiliul Judetean Constanta patrimoniul detinut de Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Constanta, format din totalitatea bunurilor mobile si imobile.

Protocolul urmeaza a fi incheiat in termen de 15 zile de la data infiintarii Directiei Judetene pentru Protectie Sociala.

Art.4 – Se preia, pe baza de proces-verbal incheiat intre Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap si presedintele Consiliului Judetean Constanta, baza de date, informatiile si fondul documentaristic detinute de Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Constanta.

Procesul-verbal urmeaza a fi incheiat in termen de 15 zile de la data infiintarii Directiei Judetene pentru Protectie Sociala.

Art.5 – Se aproba organigrama, statul de functii, numarul de personal ale Directiei Judetene pentru Protectie Sociala Constanta, conform Anexelor nr.1 si 2, care fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art.6 – Se aproba bugetul de venituri si cheltuieli al Directiei Judetene pentru Protectie Sociala, conform Anexei nr.3, care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.7 – Se aproba numirea cu delegatie in functia de Director general al Directiei Judetene pentru Protectie Sociala a d-nei Bolos Sandalγ Mirela, pana la organizarea concursului in conditiile legii.

Art.8 - Directia Administratie Publica Locala va duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

 

Constanta 19 martie 2003

PRESEDINTE,

Stelian Dutu

SECRETAR GENERAL,

Mariana Belu