ORDIN nr.109 din 21 ianuarie 2003
pentru aprobarea Normelor privind elaborarea programelor
de desfacere a marfurilor prin introducerea sistemului de distribuire catre
populatie a principalelor produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii
si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi
EMITENT:
OFICIUL CENTRAL DE STAT PENTRU
PROBLEME SPECIALE;
Nr.
109 din 21 ianuarie 2003
MINISTERUL
PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE*)
Nr.
25 din 10 februarie 2003
MINISTERUL
SANATATII SI FAMILIEI*)
Nr.
196 din 12 martie 2003
MINISTERUL
FINANTELOR PUBLICE
Nr.
16.930 din 17 martie 2003
MINISTERUL
ADMINISTRATIEI PUBLICE*)
Nr.
5 din 6 ianuarie 2003
MINISTERUL
ECONOMIEI SI COMERTULUI
Nr.
63 din 30 iulie 2003
MINISTERUL
AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Nr.
540 din 20 august 2003
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 638 din 8
septembrie 2003;
*) Potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.
64/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 464 din 29
iunie 2003, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Administratiei Publice
si Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie si-au
incetat activitatea si au fost infiintate Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei
si Internelor, respectiv Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si
Mijlocii si Cooperatie.
In temeiul prevederilor art. 42 pct. A lit. a), pct. E. lit. a), pct. F. lit. a) si pct. G.
lit. b), ale art. 43 lit. e) din Legea nr.
73/1995 privind pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru
aparare, ale pct. 6 din anexa nr. 2
avand in vedere
prevederile art. 6 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 897/1997 privind
organizarea si functionarea Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale,
cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 6 alin. (5)
din Hotararea Guvernului nr. 15/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului
pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie, ale art.
4 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si
functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si
completarile ulterioare, ale art. 14 alin. (1) din Hotararea
Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului
Finantelor Publice, ale art. 9 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 8/2001
privind infiintarea, organizarea si functionarea Ministerului Administratiei
Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 5 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr.
738/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei si
Comertului, precum si ale art. 11 alin. (6) din Hotararea
Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului
Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului,
seful Oficiului Central
de Stat pentru Probleme Speciale, ministrul sanatatii si familiei, ministrul
administratiei publice, ministrul pentru intreprinderile mici si mijlocii si
cooperatie, ministrul finantelor publice, ministrul economiei si comertului si
ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emit urmatorul ordin:
Se aproba Normele privind
elaborarea programelor de desfacere a marfurilor prin introducerea sistemului
de distribuire catre populatie a principalelor produse alimentare si
nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi,
prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
La data publicarii
prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se abroga
Instructiunile ministrului comertului nr. III/2.041/M.B./1996 privind masurile
care se iau pentru aprovizionarea populatiei cu produse alimentare si
nealimentare de stricta necesitate, in caz de mobilizare sau razboi, care nu au
fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Seful Oficiului Central
de Stat pentru Probleme Speciale, Petru Pana
Ministrul sanatatii si
familiei, Daniela Bartos
p. Ministrul
administratiei publice, Ionel Flesariu, secretar de stat
Ministrul agriculturii,
padurilor, apelor si mediului, Ilie Sarbu
Ministrul pentru
intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie, Silvia Ciornei
p. Ministrul finantelor
publice, Gheorghe Gherghina, secretar de stat
p. Ministrul economiei si
comertului, Mihai Berinde, secretar de stat
ANEXA
NORME
privind elaborarea
programelor de desfacere
a marfurilor prin
introducerea sistemului de distribuire
catre populatie a
principalelor produse alimentare
si nealimentare pe baza
de ratii si cartele, in caz de
mobilizare sau de razboi
Dispozitii generale
ART. 1
Introducerea sistemului
de distribuire catre populatie a principalelor produse alimentare si
nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi,
urmareste apararea unor interese publice majore privind:
a) optimizarea consumului
de produse alimentare si nealimentare de stricta necesitate in vederea
sustinerii efortului de aparare;
b) protectia vietii si
sanatatii populatiei;
c) utilizarea cat mai
rationala a resurselor de care dispune economia nationala.
ART. 2
(1) Necesarul de produse
alimentare si nealimentare care vor fi distribuite populatiei pe baza de ratii
si cartele, precum si posibilitatile de asigurare de catre economia nationala
se includ in planul de mobilizare a economiei nationale, elaborat de Oficiul
Central de Stat pentru Probleme Speciale, in conditiile legii.
(2) Consumul rationalizat
se poate introduce pentru o parte sau pentru toate produsele prevazute in
prezentele norme.
Consiliile locale si
consiliile judetene/Consiliul General al Municipiului Bucuresti intocmesc din
timp de pace Programul de aprovizionare cu produse agroalimentare si
industriale ce urmeaza a fi distribuite rationalizat populatiei, in situatii
deosebite prevazute de lege, conform prevederilor prezentelor norme, denumit in
continuare program de aprovizionare.
Agentii economici
producatori, care sunt inclusi in programul de aprovizionare al consiliului
local/ consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti isi
intocmesc documente de mobilizare in conformitate cu legislatia in vigoare.
Daca fondul de marfa de
produse alimentare rationalizate nu poate fi asigurat la nivelul stabilit prin
planul de mobilizare a economiei nationale, chiar dupa realizarea
substituirilor, autoritatile administratiei publice locale stabilesc masuri
organizatorice de diminuare procentuala si treptata a ratiilor pana la limita
ratiei de supravietuire.
Indiferent de volumul de
marfa existent, autoritatile administratiei publice vor raspunde prompt la
solicitarile de rechizitii de bunuri ale organelor cuprinse in Legea
nr. 132/1997 privind rechizitiile de bunuri si prestarile de servicii in
interes public, pana la limita consumului rationalizat necesar proprietarului
si familiei sale. Aceasta limita se calculeaza in functie de ratiile de produse
cuprinse in prezentele norme.
Asigurarea cu produse
alimentare si nealimentare rationalizate
SECTIUNEA 1
Produsele supuse
consumului rationalizat
Consumul rationalizat se
introduce la urmatoarele produse:
a) produse alimentare: paine,
carne, preparate din carne, lapte, ulei comestibil, cartofi, zahar;
b) produse nealimentare:
confectii, tricotaje, incaltaminte, articole de igiena - sapun, detergenti.
SECTIUNEA a 2-a
Prioritati in asigurarea
cu produse alimentare si nealimentare rationalizate
Autoritatile
administratiei publice locale, in programul de aprovizionare elaborat, vor avea
in vedere:
a) asigurarea de la
agentii economici, in prima urgenta, a cererilor cuprinse in planul de
garnizoana, a rechizitiilor de bunuri si a altor cereri ale componentelor
sistemului national de aparare;
b) asigurarea
aprovizionarii cu prioritate a populatiei evacuate, a personalului din sectorul
industriei de aparare si al agentilor economici militarizati;
c) asigurarea
aprovizionarii pentru consumurile din centrele de cazare si hranire colectiva -
spitale, gradinite, crese, unitati de ocrotire si protectie sociala, unitati
sanitare si de protectie sociala si alte unitati similare de pe raza
judetului/municipiului Bucuresti.
La declararea mobilizarii
sau a starii de razboi consiliile locale vor analiza reteaua de desfacere a
produselor rationalizate stabilita in programul de aprovizionare. Daca va fi
necesar, se vor stabili noi unitati de desfacere a produselor rationalizate.
Aprovizionarea centrelor
de cazare si hranire colectiva se va face pentru produsele rationalizate de la
agentii economici stabiliti prin programul de aprovizionare.
Produsele nerationalizate
se vor comercializa liber pe piata.
SECTIUNEA a 3-a
Distribuirea produselor
alimentare si nealimentare rationalizate pe baza de cartele
A. Tiparirea si
distribuirea cartelelor
(1) Fondurile necesare
pentru tiparirea cartelelor, in caz de mobilizare sau de razboi, se asigura de
la bugetul de stat prin bugetele locale, in conformitate cu prevederile
legislatiei in vigoare si cu precizarile metodologice emise de Oficiul Central
de Stat pentru Probleme Speciale, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.
(2) Ordonatorii
principali de credite pentru fondurile prevazute la alin. (1) sunt consiliile
judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Modelele cartelelor,
caracteristicile, conditiile de tiparire si de pastrare a acestora se stabilesc
prin ordin comun de Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, Agentia
Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si Ministerul
Administratiei si Internelor.
La distribuirea cartelelor
catre populatie autoritatile administratiei publice locale vor avea in vedere
urmatoarele:
a) fiecare cetatean roman
cu domiciliul in Romania are dreptul la cartele, pe baza carora va cumpara
produsele rationalizate. Cartelele sunt valabile pe perioadele pentru care au
fost emise;
b) pot beneficia de
cartele, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, numai strainii cu
resedinta sau cu domiciliul in Romania;
c) persoanele trimise in
misiuni oficiale in strainatate sunt obligate sa anunte autoritatile administratiei
publice locale pe a caror raza domiciliaza si sa predea cartelele. La
incheierea misiunii, pe baza dovezilor primite, persoanele in cauza se vor
prezenta la autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza vor
domicilia pentru obtinerea de noi cartele. Aceasta procedura va fi urmata si de
rezervistii mobilizati in cadrul fortelor sistemului national de aparare;
d) persoanele care se
hranesc in centrele de cazare si hranire colectiva vor preda bonurile din
cartelele de produse alimentare acestor centre, corespunzator perioadei de
abonat;
e) orice modificare in
situatia personala sau profesionala, de natura sa modifice dreptul la produse
rationalizate, va fi adusa la cunostinta autoritatilor administratiei publice
locale cu documente doveditoare;
f) dreptul de a obtine
cartele nu este dependent de o anumita data calendaristica, putandu-se face in
orice zi a anului. Cartelele se distribuie numai pentru perioada ramasa pana la
expirarea anului sau trimestrului respectiv.
(1) Nu au dreptul la
cartele persoanele condamnate cu privare de libertate, pe perioada detentiei.
(2) Persoanele arestate
si aflate in cercetari pentru diferite fapte vor primi alte cartele numai pe
baza hotararii definitive a instantelor judecatoresti care au solutionat cauza.
Fac exceptie persoanele cercetate in stare de libertate.
In baza criteriilor
stabilite de consiliul judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti,
proprietarii sau detinatorii de pamant cultivabil, crescatorii de animale,
precum si alte persoane, care obtin prin munca prestata produse ce fac parte
din lista celor rationalizate, nu au dreptul la unele bonuri din cartele.
Bonurile se vor anula prin sigla "X".
Pentru buna desfasurare a
activitatii de completare si distribuire a cartelelor, autoritatile
administratiei publice locale vor colabora cu serviciile publice comunitare de
evidenta a persoanelor, cu agentii economici sau cu alte institutii.
B. Ratii de produse
alimentare
Ratiile de produse
alimentare sunt prezentate in anexa nr. 1 la prezentele norme.
Pentru persoanele care
desfasoara activitati in locuri de munca in conditii speciale, autoritatile
administratiei publice locale pot hotari suplimentarea ratiilor produselor
alimentare cu cel mult 25%. Locurile de munca in conditii speciale sunt cele
stabilite de legislatia in vigoare.
(1) Femeile gravide
incepand cu luna a treia, persoanele care lucreaza in mediu toxic, bolnavii cu
afectiuni cronice stabilite prin reglementari ale Ministerului Sanatatii,
mamele cu sugari pana la un an si copiii pana la 2 ani fac exceptie de la ratia
de lapte prevazuta in anexa nr. 1, primind o cantitate de
(2) Pentru persoanele
care sufera de diabet se inlocuieste ratia de zahar cu lapte praf, in cantitati
egale.
Populatia evacuata la
sosirea in localitatile de evacuare va fi inclusa in programul de aprovizionare
al consiliului local.
In eventualitatea in care
unele produse rationalizate nu pot fi asigurate in totalitate, deficitele se
vor completa prin substituiri de produse, pe baza substituirilor prevazute in
anexa nr. 2 la prezentele norme.
In cazul unor situatii
extreme - diminuarea drastica a resurselor, lipsa posibilitatilor de
aprovizionare si alte asemenea situatii - se stabileste ratia de supravietuire,
ca ratie unica, care asigura 1.500 de calorii in medie pe zi de persoana.
Constituirea acestei ratii se face din produsele alimentare existente,
rationalizate sau nerationalizate.
C. Ratii de produse
nealimentare
Ratiile de produse
nealimentare sunt prezentate in anexa nr. 3 la prezentele norme.
Autoritatile
administratiei publice locale pot hotari alocarea de pana la 100 de puncte in
plus persoanelor care desfasoara activitati in locurile de munca in conditii
speciale.
Bonurile pot fi cumulate
pentru obtinerea numarului de puncte necesar cumpararii unui produs.
Perioada pentru care se
elibereaza cartela de produse nealimentare este de un an.
Articolele de igiena se
distribuie trimestrial, prin agentii economici stabiliti in programul de
aprovizionare. Ratia anuala pentru fiecare persoana este de
Atributiile autoritatilor
administratiei publice si ale agentilor economici
Autoritatile
administratiei publice si agentii economici au urmatoarele atributii generale:
1. transmit Oficiului
Central de Stat pentru Probleme Speciale, la cererea acestuia, date si
informatii pentru cunoasterea potentialului economiei nationale de asigurare a
necesarului de produse rationalizate, in caz de mobilizare sau de razboi;
2. analizeaza, anual sau
ori de cate ori este nevoie, in comisia pentru probleme de aparare, modul in
care sunt indeplinite sarcinile privind asigurarea populatiei cu produse
rationalizate, cu adoptarea de masuri corespunzatoare.
Autoritatile
administratiei publice centrale au urmatoarele atributii specifice:
A. Agentia Nationala
pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie:
a) in timp de pace:
1. elaboreaza impreuna cu
Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale si cu ministerele interesate
normele privind elaborarea programelor de desfacere a marfurilor prin
introducerea sistemului de distribuire catre populatie a principalelor produse
alimentare si nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare
sau de razboi;
2. primeste de
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
2. solicita Ministerului
Sanatatii avizul pentru modificarea unor ratii;
3. hotaraste fata de
propunerile Ministerului Sanatatii de includere sau scoatere a unor produse din
lista prevazuta in anexa nr. 1 la prezentele norme;
4. urmareste modul de
tiparire a cartelelor si, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor,
adopta masurile corespunzatoare pentru eliminarea disfunctionalitatilor;
5. colaboreaza cu Oficiul
Central de Stat pentru Probleme Speciale pentru punerea in aplicare a
prevederilor planului de mobilizare, in partile ce ii revin;
B. Ministerul Economiei
si Comertului:
a) in timp de pace:
2. cuprinde in planul
privind activitatile ramurilor si subramurilor industriei extractive si
prelucratoare la razboi indicatorii din planul de mobilizare aprobati de
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. pune in aplicare
planul privind activitatile ramurilor si subramurilor industriei extractive si
prelucratoare la razboi;
2. analizeaza resursele
de produse nealimentare rationalizate si, la nevoie, propune Guvernului
importul unor cantitati de asemenea produse; in cazul excedentelor de produse
nealimentare rationalizate din unele judete/municipiul Bucuresti, stabileste
impreuna cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si
Cooperatie masuri pentru redistribuirea acestora la judetele/municipiul
Bucuresti care au solicitat acoperirea deficitelor;
C. Ministerul
Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului:
a) in timp de pace:
2. include in planul de
masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul public si privat la razboi
indicatorii din planul de mobilizare aprobati de Consiliul Suprem de Aparare a
Tarii;
3. transmite directiilor
pentru agricultura si dezvoltare rurala indicatorii cuprinsi in planul de
masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul public si privat la razboi;
4. prin directiile pentru
agricultura si dezvoltare rurala, colaboreaza cu oficiile/biroul de mobilizare
a economiei si pregatire a teritoriului pentru aparare, denumite in continuare
oficiul/biroul de mobilizare, pentru identificarea resurselor locale necesare
satisfacerii nevoilor populatiei cu produse alimentare rationalizate;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. pune in aplicare
planul de masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul public si privat la
razboi;
2. analizeaza resursele
de produse alimentare rationalizate si, la nevoie, propune Guvernului importul
unor cantitati de asemenea produse; in cazul excedentelor de produse alimentare
rationalizate din unele judete/municipiul Bucuresti, stabileste impreuna cu
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie masuri
pentru redistribuirea acestora la judetele/municipiul Bucuresti care au
solicitat acoperirea deficitelor;
D. Ministerul Sanatatii:
a) in timp de pace:
- avizeaza propunerile de
ratii pentru produsele alimentare cuprinse in prezentele norme, in concordanta
cu planul privind ocrotirea sanatatii la mobilizare si la razboi;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
- avizeaza sau propune
modificarea unor ratii, includerea sau scoaterea unor produse din lista
prevazuta in anexa nr. 1 la prezentele norme;
E. Oficiul Central de
Stat pentru Probleme Speciale:
a) in timp de pace:
1. elaboreaza impreuna cu
ministerele interesate normele privind elaborarea programelor de desfacere a
marfurilor prin introducerea sistemului de distribuire catre populatie a
principalelor produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii si cartele,
in caz de mobilizare sau de razboi;
2. centralizeaza
situatiile cuprinzand necesarul si resursele estimate de produse rationalizate
pentru populatie, propuse de autoritatile administratiei publice locale;
situatiile intocmite le inainteaza ministerelor interesate, spre analiza si
propuneri finale;
3. analizeaza si include
in proiectul planului de mobilizare propunerile privind resursele estimate de
produse rationalizate pentru populatie;
4. dupa aprobarea
planului de mobilizare a economiei nationale de catre Consiliul Suprem de
Aparare a Tarii, transmite ministerelor si autoritatilor administratiei publice
locale indicatorii aprobati;
5. avizeaza propunerile
de fonduri banesti de la bugetul de stat pentru primul an de razboi, solicitate
de catre autoritatile administratiei publice locale pentru tiparirea
cartelelor;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
- colaboreaza cu
ministerele, celelalte autoritati ale administratiei publice si agentii
economici pentru punerea in aplicare a obligatiilor ce le revin din planul de
mobilizare a economiei nationale pentru asigurarea populatiei cu produse
rationalizate.
Autoritatile
administratiei publice locale si prefectii au urmatoarele atributii specifice:
A. Consiliul local:
a) in timp de pace:
1. calculeaza necesarul
de produse rationalizate pentru populatie, avand in vedere atat numarul de
rezervisti mobilizati in fortele sistemului national de aparare, cat si numarul
de persoane care urmeaza sa soseasca in localitate ca urmare a actiunii de
evacuare;
2. inainteaza consiliului
judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti situatiile cuprinzand
necesarul si resursele estimate de produse rationalizate pentru a fi transmise
oficiului/biroului de mobilizare in vederea includerii in proiectul planului de
mobilizare a economiei nationale; primeste de la consiliul judetean/Consiliul
General al Municipiului Bucuresti indicatorii aprobati;
3. solicita concursul
sefilor serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte
organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale pentru intocmirea
programului de aprovizionare;
4. intocmeste programul
de aprovizionare la nivelul localitatii/sectorului, pe baza indicatorilor
aprobati prin planul de mobilizare, iar primarul localitatii inmaneaza
agentilor economici de pe raza localitatii/sectorului, cu avizul
oficiului/biroului de mobilizare, documente si dispozitii care cuprind sarcinile
acestora in caz de mobilizare sau de razboi;
5. prevede fonduri
banesti in bugetul de stat pentru primul an de razboi, in vederea tiparirii
cartelelor;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. solicita concursul
sefilor serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte
organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale pentru actualizarea
programului de aprovizionare si punerea acestuia in aplicare;
2. sprijina agentii
economici cuprinsi in programul de aprovizionare, pentru a achizitiona produse
alimentare si nealimentare rationalizate de la persoanele fizice care
realizeaza surplusuri de produse peste necesarul de consum rationalizat;
4. adopta masuri pentru
includerea populatiei evacuate in programul de aprovizionare;
6. adopta hotararea de
trecere la ratia alimentara de supravietuire sau de diminuare procentuala a
ratiilor, cand situatia impune acest lucru;
7. conduce, supravegheaza
si controleaza activitatea de comercializare a produselor rationalizate, avand
in vedere si masurile stabilite de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici
si Mijlocii si Cooperatie.
B. Consiliul
judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti:
a) in timp de pace:
1. centralizeaza de la
consiliile locale situatiile cuprinzand necesarul si resursele estimate de
produse rationalizate si le transmite oficiului/biroului de mobilizare pentru a
fi incluse in proiectul planului de mobilizare a economiei nationale;
2. dupa aprobarea
planului de mobilizare a economiei nationale, primeste indicatorii de la
oficiul/biroul de mobilizare si ii include in programul de aprovizionare;
transmite consiliilor locale indicatorii aprobati in partile care le
intereseaza;
3. solicita concursul
sefilor serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte
organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale pentru intocmirea
programului de aprovizionare la nivelul judetului/municipiului Bucuresti si
inmaneaza documente agentilor economici, altii decat cei stabiliti de
consiliile locale, pentru echilibrarea nevoilor de produse necesare populatiei
cu resursele existente. Documentele si dispozitiile vor fi avizate de
oficiul/biroul de mobilizare;
4. centralizeaza
propunerile de fonduri banesti ale consiliilor locale pentru tiparirea
cartelelor si, cu avizul oficiului/biroului de mobilizare, le cuprinde in
proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. solicita concursul
sefilor serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte
organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale pentru actualizarea
programului de aprovizionare si punerea acestuia in aplicare;
2. sprijina consiliile
locale in demersurile lor de achizitie a produselor alimentare si nealimentare
rationalizate de la persoanele fizice care realizeaza surplusuri de produse
peste necesarul de consum rationalizat;
3. adopta masuri pentru
includerea populatiei evacuate in programul de aprovizionare a populatiei
judetului/municipiului Bucuresti;
4. transmite consiliilor
locale trecerea la ratia alimentara de supravietuire;
5. supravegheaza si
controleaza modul in care consiliile locale desfasoara activitatea de
aprovizionare a populatiei localitatilor/sectoarelor cu produse rationalizate,
avand in vedere si masurile stabilite de Agentia Nationala pentru Intreprinderi
Mici si Mijlocii si Cooperatie;
6. solicita Ministerului
Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu avizul directiei pentru
agricultura si dezvoltare rurala, pentru produsele alimentare rationalizate, si
Ministerului Economiei si Comertului, pentru produsele nealimentare
rationalizate, redistribuirea excedentelor din alte judete/municipiul Bucuresti
pentru acoperirea nevoilor de produse rationalizate deficitare; stabileste
impreuna cu directia pentru agricultura si dezvoltare rurala cantitatile de
produse rationalizate ce pot fi redistribuite la alte judete/municipiul
Bucuresti din surplusul pe care il are la dispozitie.
C. Prefectul:
a) in timp de pace:
1. prin serviciile
publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale din
unitatile administrativteritoriale, pune la dispozitie consiliului
judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale,
la cererea acestora, date si informatii pentru intocmirea programului de
aprovizionare si controleaza modul in care aceste organe utilizeaza datele si
informatiile transmise;
2. prin oficiul/biroul de
mobilizare:
(i) analizeaza situatiile
cuprinzand necesarul si resursele estimate de produse rationalizate propuse de
consiliul judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti si le transmite
Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale pentru a fi incluse in
proiectul planului de mobilizare a economiei nationale;
(ii) transmite
consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti nivelul
indicatorilor aprobati prin planul de mobilizare a economiei nationale;
(iii) avizeaza
documentele de mobilizare ale autoritatilor administratiei publice locale pentru
agentii economici producatori, cuprinsi in programele de aprovizionare;
(iv) avizeaza propunerile
de fonduri banesti pentru tiparirea cartelelor ce se cuprind in proiectul
bugetului de stat pentru primul an de razboi;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. prin serviciile
publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale din
unitatile administrativteritoriale, pune la dispozitie consiliului
judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale,
la cererea acestora, date si informatii pentru actualizarea programului de
aprovizionare al acestora;
2. urmareste aplicarea
programelor de aprovizionare elaborate si adopta, la nevoie, masuri adecvate
pentru eliminarea disfunctionalitatilor privind aprovizionarea populatiei cu
produse rationalizate.
Agentii economici
cuprinsi in programele de aprovizionare au urmatoarele atributii specifice:
a) in timp de pace:
1. primesc indicatorii
din planul de mobilizare de la autoritatile administratiei publice locale si
stabilesc masuri tehnico-organizatorice necesare realizarii si distribuirii
produselor pe prioritati. Agentii economici producatori coreleaza indicatorii
primiti cu capacitatile de care dispun si ii includ in carnetul de mobilizare;
2. pun la dispozitie
autoritatilor administratiei publice date si informatii necesare intocmirii
programului de aprovizionare;
b) in timp de mobilizare
sau de razboi:
1. dupa distribuirea
cartelelor catre populatie, vand produsele rationalizate conform ratiilor
stabilite;
2. solicita sprijinul
consiliului local pentru achizitii de produse alimentare si nealimentare
rationalizate de la persoanele fizice care realizeaza surplusuri de produse
peste necesarul de consum rationalizat.
Agentii economici din
reteaua de comercializare a produselor, care nu sunt cuprinsi in programele de
aprovizionare, dupa distribuirea cartelelor catre populatie, nu mai pot
desfasura activitati comerciale cu produse din categoria celor rationalizate.
Pentru lichidarea stocurilor se va apela la practicile comerciale stabilite de
lege.
Sanctiuni
Incalcarea prevederilor
acestui ordin atrage raspunderea civila, contraventionala, administrativa sau
penala, dupa caz.
Faptele care constituie
contraventii si valoarea amenzilor aplicate se stabilesc in conformitate cu
prevederile art. 50 din Legea nr. 73/1995.
Dispozitii finale
Sistemul de aprovizionare
si desfacere a principalelor produse alimentare si nealimentare pe baza de
ratii si cartele pentru populatie, in caz de mobilizare sau de razboi, poate fi
pus in functiune de catre autoritatile administratiei publice abilitate fie in
momentul instituirii starii de asediu sau de urgenta, fie pe timpul acestor
stari, dupa caz.
(1) Consiliile locale si
consiliul judetean/ Consiliul General al Municipiului Bucuresti pot adopta si
alte masuri organizatorice necesare pentru derularea activitatii de
aprovizionare a populatiei cu produse rationalizate.
(2) Prefectii asigura
ducerea la indeplinire a masurilor de aprovizionare a populatiei cu produse
rationalizate, in caz de mobilizare sau de razboi.
Oficiul Central de Stat
pentru Probleme Speciale evalueaza influentele asupra indicatorilor din planul
de mobilizare a economiei nationale si propune masuri corespunzatoare
Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
Anexele nr. 1, 2 si 3 fac
parte integranta din prezentele norme.
la norme
LISTA
produselor alimentare rationalizate
Nr.
crt. Produse alimentare
rationalizate
Ratii
1. Paine
(g/zi/persoana)
380
2. Carne
(g/saptamana/persoana)
532
3. Preparate din carne
(g/saptamana/persoana)
210
4. Lapte
(ml/zi/persoana)
185
5. Ulei comestibil
(ml/saptamana/persoana)
231
6. Zahar
(g/saptamana/persoana)
231
7. Cartofi
(g/saptamana/persoana)
1.100
la norme
SUBSTITUIRI
de alimente rationalizate
Denumirea
Cantitatea
Cantitatea
Nr. produsului in
grame Produsele cu care
sesubstituie in grame
crt. rationalizat
care se
substituie
1.
Paine
100 - Faina de porumb
(malai)
66
2.
Carne
100 - Unt proaspat
37
- Conserve din carne de vita in suc
propriu
67
-
Organe comestibile
275
- Peste
proaspat
152
- Peste sarat
101
- Conserve din carne de porc in suc
propriu
41
- Preparate din carne
23
- Peste afumat
64
-
Slanina (afumata, proaspata, sarata) 14
- Conserve de peste in
ulei
35
3. Preparate din
100 - Branza
telemea
141
carne
- Branza
topita
165
- Carne
424
- Cascaval
136
- Conserve de peste in ulei 148
- Oua (buc.)
5
- Pate de ficat
151
4. Lapte (ml)
100 - Lapte
praf
10
-
Branza telemea
19
-
Smantana
17
- Iaurt
170
- Cascaval 18
- Branza topita
22
5.
Ulei
100 - Untura de
porc
101
comestibil
(ml) -
Slanina (afumata, proaspata, sarata) 152
-
Unt proaspat
147
-
Margarina
121
6.
Zahar
100 -
Dulceata
148
- Gem
168
- Compot
631
- Comprimate zahar cu infuzie de ceai 100
- Fructe proaspete
837
- Miere de albine
122
7.
Cartofi
100 - Fasole uscata
boabe
24
- Legume proaspete
304
- Conserve de legume in apa sau
in bulion
228
- Varza proaspata
304
- Varza murata
405
- Orez
21
- Paste fainoase
20
la norme
LISTA
produselor nealimentare rationalizate
(confectii, tricotaje, incaltaminte)
Denumirea produsului
rationalizat
Punctajul Ratie
necesar an/persoana
pentru
obtinerea
unui produs
1. Confectii
a) Barbati si baieti:
- palton sau inlocuitori de
palton
200 0,15
- pantaloni si pantaloni
scurti
70 0,54
- costume si
compleuri
150 0,25
- camasi si bluze
70
1,54
b) Femei si fete:
- palton sau inlocuitori de
palton
200 0,15
- fuste si fuste
pantalon
70 0,18
- bluze si
camasi
70
1,54
-
rochie
100 0,45
2. Tricotaje
- tricouri si maiouri de
corp
20 1,00
- jerseuri,
pulovere
30 0,44
-
chiloti
10 1,10
-
ciorapi
20 5,00
3. Incaltaminte (numai ghete,
pantofi si cizme din piele sau
inlocuitori de piele)
- barbati si
femei
100 0,50
- copii,
adolescenti
80